Danmark på Vippen møder stor opbakning

I sidste uge var det Ikast. I denne uge stod den på Løgstør og Esbjerg. Og i næste uge står den blandt andet på Billund. Bestyrelsesmedlem i Danmark på Vippen, Kim Ruberg, er netop nu på tur rundt i landet for at præsentere Danmark på Vippens budskaber og visioner.

”En bevægelse er startet”. Sådan skriver redaktør Steen Hebsgaard fra Mediehuset Ikast-Brande. Anledningen er Kim Rubergs besøg hos byrådet i Ikast-Brande Kommune. Og bevægelsen, som Hebsgaard hentyder til, er den spirende modstand mod centraliseringen i Danmark.

I disse uger turnerer Kim Ruberg, bestyrelsesmedlem i Danmark på Vippen, nemlig rundt i landet, hvor han over for lokalpolitikere, erhvervsfolk og menige borgere fortæller, hvordan Danmark på Vippen vil gå forrest i kampen for at skabe et Danmark i balance.

”Det har været fantastisk og nærmest overvældende at komme rundt i landet og mærke den opbakning, der er til vores projekt. Danmark på Vippens budskaber rammer bredt, og vi har virkelig haft mange gode og konstruktive debatter,” siger Kim Ruberg.

Tal og fakta er i fokus
For Kim Ruberg handler mødet med nuværende og forhåbentligt kommende medlemmer af Danmark på Vippen specielt om at præsentere forsamlingen for faktuelle tal og analyser. Tal, der blandt andet viser, at 44 % af alle statslige arbejdspladser er placeret i København, på trods af at kun 30 % af landets indbyggere bor der. Det har blandt andet været med til at vride Danmark skævt.

”Jeg gør meget ud af at dokumentere, at det bestemt ikke er en naturlov, at folk flytter fra landet og til de store byer. Finanskrisen og den øgede centralisering har spillet en enorm rolle. Det er reelle politiske beslutninger, der har været med til at skabe ubalancen. Vi har altså selv skabt problemet, og derfor kan vi så sandelig også selv genskabe balancen,” siger Kim Ruberg.

Han plejer også at præsentere kommende medlemmer for faktuelle forhold og historier fra vores nabolande.

”I Norge, Sverige, Tyskland og England – lande, som vi normalt sammenligner os med, har man eksempelvis politisk arbejdet for at skabe en bedre balance mellem de forskellige landsdele. Her ser man grundlæggende de lokale områder som en styrke, hvorimod vi i Danmark har haft fokus på at satse på få bycentre”.

Medlemmerne skal frem
Danmark på Vippen oplever i øjeblikket stor medlemsfremgang, og flere kommuner kommer hele tiden til. Og det er netop de enkelte medlemmer, som skal frem i rampelyset.

”Det er meget vigtigt for mig at slå fast, når jeg er ude at præsentere Danmark på Vippen, at det ikke er foreningen, der skal synliggøres, men foreningens medlemmer. Det er dem og deres problematikker, politikerne skal høre på. Men når det er sagt, så er det også klart, at jo større, vi som forening bliver, og jo mere støtte, vi får, jo mere vil og skal politikerne også lytte på os og de fælles budskaber, som hele foreningen samlet står bag,” siger Kim Ruberg.

Også opbakningen fra menige medlemmer betyder meget for Danmark på Vippen.

”Som forening skal vi ikke kun basere os på eksempelvis medlemskommuner og virksomheder. Danmark på Vippen er i høj grad afhængig af den folkelige opbakning. Derfor går vi også målrettet efter at få endnu flere støttemedlemmer. Deres historier ude fra lokalområderne skal nemlig også frem, og vi vil rigtig gerne være med til at fortælle dem,” siger Kim Ruberg.

I de kommende uger kommer Kim Ruberg blandt andet til Slagelse, Sønderborg, Billund, Frederikshavn og Samsø for at fortælle mere om Danmark på Vippen.