Masser af ansøgninger til udflyttede arbejdspladser

Det bliver ikke noget problem at besætte de 3900 statslige arbejdspladser, som i den kommende tid bliver flyttet ud fra Hovedstaden.

I hvert fald ikke ifølge de foreløbige erfaringer fra rekrutteringen. Kvalificerede jobsøgende i stort tal har nemlig ansøgt de foreløbige opslag. Det gælder også stillinger til kandidater med lange uddannelser. Det skriver DR.

Blandt andet har Statens Administration fået 200 ansøgninger til fire jobs, Færdselsstyrelsen har modtaget 89 ansøgninger til 15 jurist-stillinger og 84 personer har søgt jurist-stillinger i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. De tre enheder skal ligge i henholdsvis Hjørring, Ribe og Brønderslev.

Dermed er advarslerne om, at der ikke ville findes kvalificerede medarbejdere i de nye områder, gjort til skamme, forklarer sekretær og bestyrelsesmedlem i Danmark på Vippen, Kim Ruberg:

”Modstanderne af udflytningsplanen har ført en regulær skræmmekampagne, hvor man blandt andet har påstået, at der ikke kan findes kvalificerede medarbejdere uden for hovedstaden. Tallene viser med al tydelighed at der er masser af kvalificeret arbejdskraft i Det lokale Danmark, også når det gælder højtuddannet arbejdskraft, siger Kim Ruberg.

Erhvervs- og Vækstminister, Troels Lund Poulsen, udtaler til DR, at de mange kvalificere ansøgere forventeligt vil være med til at minimere det produktionstab i den offentlige administration, som nogle også har advaret imod. Men ifølge Kim Ruberg behøver udflytningen slet ikke at medføre et produktionstab af betydning.

”Faktisk tror jeg, at produktionstabet bliver yderst minimalt og meget kortvarigt. Det viser erfaringer fra private virksomheder, der har flyttet et stort antal arbejdspladser. Når man flytter arbejdspladser og får mange nye medarbejdere er det en naturlig anledning til at se på hele organisationen og arbejdsrutinerne og tænke det hele på en ny måde. Det frigør ofte en masse ressourcer og skaber øget effektivitet”, siger Kim Ruberg.