Om Danmark på Vippen

E-paper om Danmark på Vippens arbejde

Danmark på Vippen er en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark

Vi ønsker en debat om Danmarks fremtid baseret på fakta. Derfor er vores fornemste opgave at analysere, dokumentere og formidle viden om, hvordan vi skaber balance i Danmark – til gavn for hele landet.

Bestyrelsen i Danmark på Vippen består af

  • Kim Ruberg, formand. Adm. direktør Jøp, Ove & Myrthu A/S
  • Jesper Frost Rasmussen (V), næstformand. Borgmester Esbjerg Kommune
  • Holger Schou Rasmussen (S). Borgmester Lolland Kommune
  • Erik Lauritzen (S). Borgmester Sønderborg Kommune
  • Ib Lauritsen (V). Borgmester Ikast-Brande Kommune

Medlemmerne består af kommuner, virksomheder, organisationer og privatpersoner, som ønsker at vende den udvikling, der har fundet sted de senere år, med en stadig større geografisk ulighed mellem de enkelte områder i Danmark.

Flere og flere er i de senere år flyttet til de større byer – centreret omkring Hovedstadsområdet og Østjylland. Samtidig er Det Lokale Danmark blevet tømt for en lang række offentlige funktioner. Dette er ikke en naturlig udvikling, men et resultat af politiske beslutninger.

Danmark på Vippen ønsker at vende den udvikling. Vi ønsker et Danmark i balance

Derfor er vores vision også klar: Uanset hvor i Danmark man bor, skal danskere have samme muligheder for at bosætte sig, finde jobs, udvikle virksomheder og have samme offentlige tilbud, adgang til effektive infrastrukturforbindelser og ensartede finansieringsbetingelser.

Et Danmark i balance vil også sikre et rigere Danmark

For kun ved at skabe et Danmark i balance kan vi støtte de erhverv, der er med til at skabe de værdier, som vi lever af. Det gælder eksempelvis industrien og landbruget, som står for store dele af Danmarks eksport, og som geografisk befinder sig uden for de store byer. Det kan du læse meget mere om i  Hvidbogen ‘Et Danmark i balance er et rigere Danmark’.

Danmark på Vippen har også udpeget 10 indsatsområder, som kan være med til at skabe et Danmark i bedre balance og et rigere Danmark. Læs dem her.

Ønsker du aktivt at støtte Danmark på Vippens arbejde, kan du læse mere her.