Udflyttede statslige styrelser mangler ikke arbejdskraft

Efter regeringens beslutning om at flytte knap 4000 statslige arbejdspladser fra København til andre dele af landet har mange frygtet, at det ikke vil være muligt at få besat stillingerne med kvalificeret arbejdskraft. Det scenarie viser sig ifølge Jyllands-Posten d. 17/12 at være en myte.

De styrelser, der flytter fra København og ud i landet, og som allerede har opslået de første stillinger, oplever høje ansøgertal, skriver Jyllands-Posten. Og det er vel at mærke ansøgninger fra folk i de lokalområder, som i den nærmeste fremtid modtager de statslige arbejdspladser. Frygten for ubesatte stillinger og mangel på kvalificeret arbejdskraft bliver dermed gjort til skamme, i takt med at stillingerne bliver slået op. Det fortæller Trolle Klitgaard Andersen, direktør i Statens Administration, som flytter 226 stillinger til Hjørring:

”Jeg er bestemt positivt overrasket over så mange kvalificerede ansøgninger. Det er første gang, at man flytter en af Finansministeriets institutioner til Nordjylland, og derfor har vi været lidt usikre på, hvor stor interessen ville være. Men nu kan vi se, at det ikke bliver noget problem at finde dygtige medarbejdere,” siger han til Jyllands-Posten.

Trolle Klitgaard Andersen er også begejstret for den vilje, der findes i yderområderne:

”Folks fleksibilitet har været imponerende. Der er lidt pionerånd over det og stor begejstring over at være med til at bygge en ny arbejdsplads op,” siger han.

Kvalificerede ansøgere er ingen overraskelse

I de allerede opslåede stillinger i Hjørring har Statens Administration haft hhv. 206 og 299 ansøgere, og i Ankestyrelsen, som flytter til Aalborg, har de haft 250 ansøgninger, skriver Jyllands-Posten. At der er stor interesse for jobbene blandt befolkningen i lokalområderne, overrasker ikke Kim Ruberg, sekretær i Danmark på Vippen:

”Det er helt forventet. Det ligger fuldstændig i forlængelse af de erfaringer, vi har med SKAT i Ringkøbing, Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg og Tinglysningsretten i Hobro. Vi er slet ikke overraskede over, at kvaliteterne selvfølgelig er i top i Det lokale Danmark, hvorfor skulle de ikke være det?,” siger Kim Ruberg.

Update:
D. 18. december bragte Jyllands-Posten en leder om ovenstående emne, som du kan læse her. Lederen beskriver på fornem vis, hvordan udflytning af statslige arbejdspladser skal ses i et større perspektiv som et led i at skabe et Danmark i øget balance. Netop derfor kan og skal udflytningen ikke kun gøres op i kroner og ører. Et synspunkt, Danmark på Vippen er helt enig i.